Make your own free website on Tripod.com
helmet crest on black
Informatisering
TTC Dender

Home

Introductie
Clubgegevens
Historiek
Informatie
Hoe word ik lid?
Locatie Ninove
Kalender
Competitie
Ledenlijst Jeugd
Ledenlijst Volwassenen
Het Paletje
Nieuwsbrief
Flash
Informatisering
Clubkampioenschap
Speler van het jaar
Leden Pagina
Links

TTC Dender baanbreker informatisering tafeltennis

Dat de informatisering is doorgedrongen tot op alle niveaus van de samenleving, zal niemand nog betwijfelen. Sedert enkele jaren heeft ook in de tafeltenniswereld de computer een vaste plaats ingenomen. Baanbrekend werk op dat terrein is verricht in onze club, waar speler Pascal de Ridder in overleg met het bestuur op het idee kwam, na enkele secretariaatstaken te hebben genformatiseerd, een pakket specifiek voor tafeltennis te creren, met lijsten van spelers, recreanten, ploegen, clubs, klassementen, trainingen, wedstrijden, tornooien en die op elkaar af te stemmen en met elkaar te laten communiceren. Het titanenwerk begon in maart '93 en begin seizoen '93-'94 was de eerste alfaversie klaar en bruikbaar voor onze club. Tegen het einde van het seizoen was die alfaversie zo compleet en zo perfect lopend dat er besloten werd die te commercialiseren. Geleidelijk is het TTC-Softwarepakket uitgegroeid tot een zeer prestigieus en volwasssen informatiseringsprogramma voor tafeltennisbeheer, dat ondertussen al enkele seizoenen door diverse clubs over heel Belgi met voldoening wordt gebruikt. Na n jaar proefperiode onder toezicht van de VTTL (Vlaamse Tafeltennisliga) zijn degelijkheid te hebben bewezen, is het TTC-Softwarepakket omwille van zijn volledigheid, zijn gemakkelijkheid van bedienen en zijn uitbreidingsmogelijkheden gekozen tot officieel en exclusief programma van de VTTL.
Het programma beheert de gegevens van alle competitiespelers (Heren, Dames, Leeftijdscategorien), recreatiespelers, oud-competitiespelers, ploegen, rangschikkingen, jaarkalenders, interclubs, vriendschappelijke ontmoetingen, bekerwedstrijden, Europese ligas, tornooien, trainingen en nuttige informatie over alle Belgische clubs. Met behulp van deze informatie kan men volledig automatisch klassementsberekeningen uitvoeren, historieken opvragen, enerzijds adreslijsten en labels van spelers en clubs, anderzijds ook officile documenten zoals sterktelijsten, wedstrijdbladen en individuele uitslagensteekkaarten uitprinten. De volledige clubadministratie wordt op die wijze gereduceerd tot een minimum aan werk, en voor de secretaris, de trainer of andere verantwoordelijken is het een koud kunstje om alle gegevens keurig en correct op te slaan, te bewaren, weer op te vragen, eventueel te wijzigen of uit te printen. Op organisatorisch vlak betekent het TTC-Softwarepakket een grote stap voorwaarts: de evolutie van de spelers en die van de ploegen kunnen nauwkeuriger gevolgd en waar nodig bijgestuurd worden.
Nu ook de VTTL voor het project gewonnen is, staat niets een veralgemening in de weg: via een modemverbinding zal de communicatie met de KBTTB, o.m. voor wat sterktelijsten, wedstrijdbladen, uitslagensteekkaarten en clubgegevens betreft, veel efficinter, correcter en sneller kunnen verlopen.
Nu al wordt er gewerkt aan de interface tussen het TTC-Softwarepakket en de programmas van de VTTL, zodat men in de nabije toekomst tal van gegevens over de informaticasnelweg zal kunnen uitwisselen. Er bestaat nu reeds een compatibel conversieprogramma dat jaarlijks de database met adressen van secretarissen, penningmeesters, voorzitters en lokalen van de verschillende clubs actualiseert met de nieuwste gegevens van de VTTL. Voor de computerbegeleiding bij interclubs zijn er al officile wedstrijdbladen ter beschikking voor printergebruik.
Alles wijst erop dat de KBTTB (Koninklijke Belgische Tafeltennisbond) zijn wagonnetje definitief aan de informatietrein heeft gekoppeld. Voor iedereen, zowel bondsverantwoordelijken, clubverantwoordelijken als hoofdscheidsrechters en spelers, wordt de administratie van de tafeltennis niet alleen eenvoudiger maar ook gemakkelijker en aangenamer. TTC Dender heeft geschiedenis geschreven in de Belgische Tafeltennisbond!

Enter content here

TTC Dender: de club die alle gegevens on line verwerkt

Enter content here

http://ttcdender.tripod.com