Make your own free website on Tripod.com
helmet crest on black
Nieuwsbrief
TTC Dender

Home

Introductie
Clubgegevens
Historiek
Informatie
Hoe word ik lid?
Locatie Ninove
Kalender
Competitie
Ledenlijst Jeugd
Ledenlijst Volwassenen
Het Paletje
Nieuwsbrief
Flash
Informatisering
Clubkampioenschap
Speler van het jaar
Leden Pagina
Links

Nieuwsbrief nr. 25 20/05/2002

 

MIKE DE CLIPPEL : Clubkampioen 2001-2002!

 

1.     Inleiding

 

Nog een paar keer gaan we erop aandringen dat de inschrijvingsformulieren en lidgelden ten laatste vr 15 juni op ons secretariaat binnen moeten zijn. Vooral dit jaar is het belangrijk op tijd erbij te zijn, omdat wij voor (ik overdrijf nu lichtjes) hartverscheurende keuzes komen te staan: hoeveel ploegen gaan we inschrijven en waar en wanneer gaan die ploegen hun thuiswedstrijden spelen. Wie aan zijn verplichtingen niet heeft voldaan (formulier en lidgeld) tegen 15 juni, kunnen we niet meer garanderen dat hij/zij regelmatig in een ploeg zal kunnen opgesteld worden.Meer dan ooit gaan we het accent leggen op stabiliteit, op min of meer vaste teams die naar best vermogen de kleuren van onze club hoog moeten houden. Wacht dus niet tot de deadline in zicht is of verstreken is, alvorens je in orde te stellen en je wensen voor volgend seizoen aan ons kenbaar te maken. Hieronder volgt nogmaals ons rekeningnummer waarop je kunt storten (wie contant wil betalen, doet het via onze voorzitter, Bert Achtergaele): 0068-2117955-84 van TTC Dender, Erembodegem.

 

2.      Clubkampioenschap Heren

 

Het belangrijkste clubkampioenschap van TTC Dender werd vrijdag afgehandeld. Twaalf spelers hadden zich ingeschreven, de jeugd (en vooral de Ninovieters) bleef grotendeels buiten de running. Birthe Ghysens, Frederik Meert en Michael Aerts durfden als enige jongeren de confrontatie met de top van de club aan. De spelers van de A- en de B-ploeg waren op een paar uitzonderingen na wel present: Luc De Clippel (uittredend clubkampioen), Jordy Van Waeyenbergh, Stijn Rauwet (terug van weggeweest, maar absoluut niet meer in conditie), Bart Neyrinck, Jrgen Marissens, Jeroen Van Keymeulen, Mike De Clippel en Evert Iserentant. Bert Achtergaele sloot de rij als E6-speler. Er werd eerst in vier poules van drie gespeeld, daarna volgden de finales. Enkele opmerkenswaardige matchen waren die tussen Bart Neyrinck en Birthe Ghysens. Birthe kon rekenen op de vocale steun van een hele tribune toeschouwers en dat bezorgde niet alleen Bart veel last (hij wist echt niet goed hoe uit de ogen van ons Birthe te blijven, zodat meer ballen in dan over het net, meer ballen over dan op de tafel terechtkwamen), maar het turbuleerde ook het brein van scheidsrechter Jeroen, die op bepaalde momenten zelfs negatieve punten aan Bart begon aan te rekenen. Als Birthe de komende zomer zich nog wat meer weet te ontluiken, zal geen enkele ploeg ertegen opgewassen zijn om aan de verlammende blik van onze schone te weerstaan. De ploeg waarin Birthe zal opgesteld worden, speelt gegarandeerd kampioen! Zelfs Jrgen Marissens is berid in 6de te spelen aan de zijde van Birthe. Was het uit compassie of begonnen haar ogen te tranen en te vertroebelen, in de laatste beslissende set moest zij toch in Bart de meerdere erkennen: 12-14. Een diepe zucht van collectieve ontgoocheling ontsnapte uit ons lokaal en deed de komende minuten heel Erembodegem sidderen: La Belle werd door La Bte uit het clubkampioenschap gesmasht.

De meest dramatische match was de halve finale tussen Jordy Van Waeyenbergh en Evert Iserentant. Wie een vlotte overwinning voor Jordy had voorspeld, was zijn geld kwijt. Het werd net geen afgang voor onze A-speler. Evert speelde de match van het jaar, nam een 2-0 voorsprong, moest Jordy wel weer laten bijkomen, maar nam ook in de laatste set een grote optie op de overwinning door met 5-1 te draaien. Wie Jordy kent, weet dat hij op grote momenten ook groots kan zijn. Met ware doodsverachting stortte hij zich op het spel en dwong Evert stukje bij stukje zijn voorsprong prijs te geven: 10-10 en de laatste loodjes waren voor Jordy: 12-14. Het kon evengoed andersom zijn geweest. Niets dan applaus voor het verweer van Evert (die na de match en naar zijn zeggen vanaf de derde set weer allerlei kleine kwaaltjes aan zijn spiertjes voelde knabbelen, zodat zijn positiespel er zodanig onder leed dat hij zijn suprematie uit handen moest geven).

En dan de finale: Jordy Van Waeyenbergh tegen Mike De Clippel.. Jordy had de zwaarste klepper, Evert Iserentant, met moeite omzeild, Mike De Clippel (een en al vitaliteit en winningsdrift) had nog niet veel tegenstand geduld, behalve in zijn allereerste wedstrijd tegen Jeroen Van Keymeulen (vrijdag ontzettend goed bezig ondanks het feit dat hij toch weinig had gespeeld en getraind het voorbije seizoen). Moeten we die 3-0 nederlaag van Mike tegen Jeroen interpreteren als behorende tot de opwarmingsfase? In ieder geval maakte Mike daarna een zeer solide indruk en zelfs een zeer goed spelende Jrgen Marissens en een normaal gezien een klasse hoger gequoteerde Stijn Rauwet (duidelijk op zijn retour, moet zich volledig herpakken, anders is het einde zeer dicht nabij) konden Mike geen strobreed, laat staan een palet in de weg leggen. Het was een boeiende finale met Mike die duidelijk er zin in had en zich door niemand en niets op zij wilde laten duwen. Jordy vocht terug, maar een tweede bijna hopeloze situatie (als die tegen Evert) rechtzetten, lukte niet. MIKE DE CLIPPEL werd met 3-1 verdiend clubkampioen 2001-2002! En wie mocht de beker aan Mike overhandigen? Juist, Luc De Clippel, de vorige clubkampioen, de vader gaf de fakkel aan de zoon over!

 

Toch een dringende oproep naar al onze leden! Bert gaf het goede voorbeeld in de hoop dat iedereen een eurocentje zou bijdragen om een anomalie uit de weg te ruimen. Mike is dringend aan een nieuw vel toe, niet dat zijn huid versleten is (integendeel, het oogt nog jong, is bruin getaand, nog rekbaar en bestand tegen menig stootje, en het is een lustobject voor het oog van ons vrouwelijk publiek), maar het gaat hier wel om zijn zwart nopjesvel. Het vertoont kale plekken (nog erger dan van een peet wiens wilde haren aan het ruiven zijn) en dat bezorgt zijn tegenstrevers zure oprispingen, vooral als het verlies hun deel aan het worden is. Goed, Bert schonk 20 eurocent en als iedereen dat goede voorbeeld volgt, kan Mike het nieuwe seizoen starten met een gave, ongeschonden, onberispelijke palet waarop niets aan te merken valt en met nopjes waarover geen tegenstrever meer kan struikelen.

 

3.     Speler van het Jaar: Frederik Meert

 

De regelmatigste clubspeler was dit jaar Frederik Meert en zodus krijgt hij de titel van Speler van het Jaar. Jammer dat zijn inspanningen niet konden beletten dat de C-ploeg degradeert van 5de naar 6de Provinciale. Anderzijds wacht hem op het einde van de maand een klassementsverhoging: van E6 naar E4 en wordt op die manier de lijsttrekker van de tweede generatie spelers na die van de A- en B-ploeg. Als hij volgend seizoen zijn opmars kan verder zetten, wordt hij een stevige concurrent voor de B-spelers. En wellicht staat hem straks, dwz volgende zaterdag een nieuw succes te wachten: clubkampioen Jeugd 2001-2002. Of zorgt Robin Machiels voor de grote verrassing door voor de derde maal de beker naar zich toe te trekken. Dan mag TTC Dender op zoek naar een nieuwe wisselbeker. Het zal een spannend duel worden en wie weet, is er geen outsider die nog voor een completere verrassing kan zorgen.

 

4.     Algemene Vergadering van woensdag 22 mei uitgesteld

 

Normaal zou woensdag de jaarlijkse Algemene Clubvergadering plaatshebben. Noteer dat die zeker tot midden juni wordt uitgesteld! Reden: op dit ogenblik kunnen we nog geen definitieve afspraken maken voor volgend seizoen, omdat nog te veel parameters ontbreken. Er zijn nog drukke onderhandelingen op allerlei niveau aan de gang en die zijn zeker tegen woensdag niet afgerond. In plaats van in de voorwaardelijke wijs te moeten praten staan we erop de vergadering enkele weken uit te stellen, zodat we concreet en constructief te werk kunnen gaan. Niets belet met ideen naar voren te komen, er zal alleszins creatief moeten gedacht en gewerkt worden, willen we ons doel een grote club met nationale en provinciale toppers te realiseren.

Ook de jaarlijkse vergadering van afdeling Ninove was beter uitgesteld. Verleden maandag 13 mei had die plaats in de Sporthal van Ninove, maar ook daar konden we niet concreet werken: er was te veel onzekerheid over de nieuwe zaal. Veel hangt daarvan af: het aantal ploegen, wanneer die zullen spelen, wie de permanentie zal doen, wanneer de trainingen zullen plaatshebben, wie de trainingen zal leiden, enz. Pas wanneer we een definitief antwoord hebben op de vraag naar de nieuwe zaal zal er kunnen gepland worden. Zodra er meer nieuws is, wordt er weer vergaderd. Voorlopig duimen we op een goede afloop van de onderhandelingen.

 

5.     Vrijdag 24 mei 2002: Clubkampioenschap Dubbel

 

Wie wil meedoen, zoekt een partner en schrijft zich in. Het belooft spannend te worden! Volgende spelers zijn al genoteerd:

-         Jeroen Van Keymeulen en Jordy Van Waeyenbergh

-         Evert Iserentant en Bert Achtergaele

-         Jrgen Marissens en Birthe Ghysens

-         Niels Stevens en Ken Bellemans

-         Robin Machiels en Olivier Segers (?)

-         Frederik Meert en Stefanie Fauconnier (?)

-         Mike De Clippel en Peter DHondt (?)

-         Michael Aerts en Miguel De Waegeneer (?)

Er is nog plaats voor wie zich nog niet heeft aangemeld.

 

6.     Zaterdag 25 mei 2002: Finale Clubkampioenschap Jeugd en Dames

 

In Erembodegem heeft aanstaande zaterdag het clubkampioenschap Jeugd plaats. Acht finalisten zullen er strijden voor de titel: Robin Machiels, Frederik Meert, Olivier Segers, Niels Stevens, Stefanie Fauconnier, Michael Aerts en Jens Brack.

 

In de tweede zaal heeft het Clubkampioenschap Dames plaats. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Bert Achtergaele houdt de deelnemerslijst bij. E-mail, telefoneer of gsm naar hem en je doet mee. Alle vrouwelijke leden (zowel die van het voorbije seizoen als van het komende seizoen) mogen hieraan deelnemen.

 

 

7.     Maandag 27 mei 2002: Clubkampioenschap Ninove

 

In de Sporthal in Ninove gaat op maandag 27 mei 2002 om 19.30 u.  het clubkampioenschap voor de site Ninove door. Al wie geregeld in Ninove traint, mag eraan deelnemen. Inschrijven bij Bert Achtergaele.

 

Opgelet

 

Maandag (2de Pinksteren) is de zaal open in Erembodegem vanaf 18.30 uur, maar is de Sporthal in Ninove gesloten.

Woensdagnamiddag is er vrije training van 15.00 uur tot 16.30 uur en van 19.45 uur tot 22.00 uur (telkens in Erembodegem)

 

Woensdag GEEN Algemene Vergadering in Erembodegem

Vrijdag 24 mei om 20.00 uur: clubkampioenschap Dubbel

Zaterdag 25 mei om 10.00 uur: clubkampioenschappen Jeugd en Dames

Maandag 27 mei om 19.30 u.: clubkampioenschap Ninove

 

Nieuwsbrief nr. 24 12/05/2002

 

 

1.     Inleiding

 

De maand mei wordt in de meeste clubs voorbehouden aan de clubkampioenschappen. Wij doen geen afbreuk aan deze gewoonte. Het is nog iets te vroeg om de paletten te ruilen voor de blokcursussen of de vakantievaliezen. Daarom gaan we er nog eventjes mee door. Zaterdag zijn de jeugdclubkampioenschappen gestart en we stoppen ermee op zaterdag 1 juni. Hopelijk heeft ieder Ninovieter er notitie van genomen dat ik in :mijn vorige nieuwsbrief Pinksteren een week had verlaat, maar noch de paus, noch de UNO, noch de H.Geest gingen met mijn kalenderwijziging akkoord. Wat stond er me anders te doen dan terug te krabbelen en de traditie te respecteren: 10 dagen na Hemelvaart komt Pinksteren en op pinkstermaandag, 20 mei, is de Sporthal in Ninove gesloten. De data voor het clubkampioenschap Ninove ziet er daardoor anders uit:

-         maandag 13 mei om 20.00 uur: Algemene Vergadering voor de volwassenen en voor de ouders van jeugdleden Ninove.

-         maandag 27 mei om 19.30 uur: clubkampioenschap afdeling Ninove (jeugd en volwassenen, competitiespelers en recreanten) in de Sporthal van Ninove: poules. Inschrijvingen worden tot zondagavond 26 mei bij Bert Achtergaele verwacht (telefonisch, rechtstreeks persoonlijk of via e-mail). Iedereen speelt minimum drie maximum vier wedstrijden per poule.

-         zaterdag 1 juni om 10.00 uur: finales clubkampioenschap afdeling Ninove in ons lokaal in Erembodegem. Wie van de Ninoofse finalisten over geen vervoer beschikt, wordt thuis afgehaald en weer afgeleverd. De andere jeugdspelers (van afdeling Erembodegem) mogen de tweede zaal gebruiken voor vrije training.

 

2.     Clubkampioenschap Jeugd

 

Zaterdag 11 mei hadden in Erembodegem de voorrondes plaats voor het clubkampioenschap Jeugd. 14 jeugdspelers (onder wie vijf uit Ninove) deden eraan mee. Alleen tweevoudig jeugdclubkampioen, Robin Machiels, was vrijgesteld en gaat rechtstreeks naar de finales. Er werd gespeeld in 3 poules van vijf of vier spelers. De eerste twee waren rechtstreeks geplaatst. De drie derdes moesten daarna een onderling tornooitje spelen om uit te maken wie de achtste geplaatste zou zijn.

In poule A won Olivier Segers voor Michael Aerts en Nick Claus

In poule B won Frederik Meert voor Ken Bellemans en Birthe Ghysens

In poule C won Stefanie Fauconnier voor Niels Stevens en Jens Brack.

Nick, Birthe en Jens moesten onderling uitmaken wie van hen ook aan de finales mag deelnemen. Zowel Nick als Jens wonnen van Birthe, zodat hun onderlinge confrontatie de doorslag zou geven. Het werd de spannendste en vrijwel mooiste wedstrijd van de voorrondes. Pas in de vijfde set kwam er afscheiding. Aanvankelijk stond Nick met 5-1 voor, maar dan kantelde de wedstrijd. Jens speelde iets geconcentreerder en won met 8-11, zodat hij de finales speelt.

De finales hebben plaats op zaterdag 25 mei (en niet op zaterdag 17 mei zoals eerst was aangekondigd). Aangezien die dag ook het Clubkampioenschap Dames plaatsheeft, zal voor Stefanie Fauconnier een speciale regeling worden voorzien, zodat ze aan beide clubkampioenschappen kan deelnemen. Zijn dus geselecteerd voor de finales jeugd:

Robin Machiels, Frederik Meert, Olivier Segers, Stefanie Fauconnier, Michael Aerts, Ken Bellemans, Niels Stevens en Jens Brack.

 

3.     De nog te spelen clubkampioenschappen

 

-         vrijdag 17 mei: van 20.00 uur tot 24.00 uur: clubkampioenschap heren in Erembodegem (ook betere jeugdleden van Erembodegem en van Ninove en de volwassenen van Ninove mogen meedoen). Tijdig inschrijven bij Evert Iserentant of Bert Achtergaele.

-         vrijdag 24 mei: van 20.00 uur tot 24.00 uur: clubkampioenschap Dubbel in Erembodegem (iedereen die een paar kan vormen, mag meedoen). Tijdig inschrijven bij Evert Iserentant of Bert Achtergaele.

-         zaterdag 25 mei: van 10.00 uur tot 12.00 uur: finale clubkampioenschap Jeugd en clubkampioenschap Dames in Erembodegem (ook de meisjes van Ninove mogen meedoen).

-         maandag 27 mei: van 19.30 uur tot 21.00 uur: Clubkampioenschap afdeling Ninove in de Sporthal in Ninove.

-         zaterdag 1 juni: om 10.00 uur: Finales Clubkampioenschap Ninove in Erembodegem.

 

4.     Lidgeld niet vergeten te betalen: vr 15 juni!

 

Alle inschrijvingen (met medische attesten) en het lidgeld moet binnen zijn vr 15 juni op het secretariaat. Aan de hand van de binnengekomen inschrijvingen zal het bestuur bepalen hoeveel ploegen in competitie gaan komen. Aarzel dus niet te lang, probeer zo snel mogelijk je inschrijvingsfiche in te vullen en aan Bert Achtergaele of Evert Iserentant te overhandigen. Stort zo snel mogelijk ook je lidgeld, want pas dan kunnen we je als spelend lid aanvaarden.

Het lidgeld bedraagt voor 2002-2003:

42,50 voor de jeugd,

55 voor de volwassenen

25 voor recreanten.

Het lidgeld wordt het beste gestort op onze rekening:

068-2117955-84 van TTC Dender

Je kunt het ook contant betalen aan een van de bestuursleden, maar vraag dan zeker een betalingsbewijsje. Wie vr 15 juni 2002 zijn lidgeld niet heeft betaald, wordt niet op de sterktelijst geplaatst en zal dan zeker het competitiebegin moeten missen.

 

Nieuwsbrief nr. 23 05/05/2002

 

 

1.     Inleiding

 

Het gaat momenteel heel goed met de club. We hebben een paar moeilijke jaren achter de rug, maar dit seizoen zijn we erin geslaagd de rust te doen terugkeren en een negatieve lijn om te buigen in een opwaartse beweging. We kunnen eindelijk aan het grote project, dat ik bij het begin van mijn mandaat twee jaar geleden heb vooropgesteld, beginnen. Ik ga hier niet de pathetische of bombastische toer opgaan, maar ik wil toch nog eens herhalen dat ik streef naar een grote club waar jong en oud, jongens en meisjes, dames en heren, validen en mindervaliden, getalenteerden en genteresseerden zich op sportief vlak kunnen uitleven en dit in een omgeving waar het sociale primeert boven het egostische, waar een open geest de bovenhand heeft op bekrompenheid en onverdraagzaamheid. Het voorbije seizoen was weliswaar geen hoogschieter, we hadden geen kampioenen, zelfs een C-ploeg die (totaal onverdiend) moet degraderen naar 6de provinciale, maar we hebben een basis gelegd waarop nu stevig kan worden gebouwd! Volgend seizoen zullen champagnekurken de hoogte inspringen, dat is nu al bijna een zekerheid! Laten we dus met volle vertrouwen naar de rustperiode juni-juli toeleven om begin augustus er volop tegen aan te gaan.

 

2.     Alles op een rijtje voor de maand mei

 

-         maandag 6 mei: vrije training voor jeugd en volwassenen van 18.30 u. tot 22.00 uur in Erembodegem en van 19.30 u. tot 21.00 uur in de Sporthal in Ninove. Ikzelf kan niet aanwezig zijn wegens PC-vergadering in Oostakker.

-         woensdag 8 mei: vrije training voor jeugd van 15.00 uur tot 16.30 u. en voor jeugd en volwassenen van 20.00 uur tot 22.00 u. (in Erembodegem).

-         zaterdag 11 mei: van 10.00 uur tot 12.00 uur: clubkampioenschap jeugd (poules) in Erembodegem (voor alle jeugdspelers, ook die van Ninove).

-         maandag 13 mei: vrije training voor jeugd en volwassenen van 18.30 u.tot 22.00 uur in Erembodegem en van 19.30 u. tot 21.00 uur in Ninove.

-         maandag 13 mei: Algemene Vergadering voor de afdeling Ninove voor volwassenen en ouders van jeugdspelers in de kantine van de Sporthal in Ninove. Volgende week wordt de agenda aan alle betrokkenen overgemaakt. Wie met punten op de agenda wil laten plaatsen, neemt contact op met Bert Achtergaele, liefst vr het begin van de vergadering.

-         woensdag 15 mei: vrije training voor jeugd van 15.00 uur tot 16.30 u. en voor jeugd en volwassenen van 20.00 uur tot 22.00 u. (in Erembodegem).

-         vrijdag 17 mei: van 20.00 uur tot 24.00 uur: clubkampioenschap heren in Erembodegem (ook betere jeugdleden van Erembodegem en van Ninove en de volwassenen van Ninove mogen meedoen). Tijdig inschrijven bij Evert Iserentant of Bert Achtergaele.

-         zaterdag 18 mei: van 10.00 uur tot 12.00 uur: finales van het clubkampioenschap jeugd in Erembodegem. Wie niet tot in de finales is geraakt, mag vrij komen trainen in de tweede zaal.

-         maandag 20 mei: vrije training voor jeugd en volwassenen van 18.30 u. tot 22.00 uur in Erembodegem.

-         maandag 20 mei: van 19.30 uur tot 21.00 uur: clubkampioenschap afdeling Ninove (voor volwassenen en jeugd)

-         dinsdag 21 mei: van 19.30 uur tot 22.00 uur: bestuursvergadering TTC Dender in Haaltert als voorbereiding voor de algemene vergadering.

-         woensdag 22 mei: vrije training voor jeugd van 15.00 uur tot 16.30 u.

-         woensdag 22 mei: van 20.00 uur tot 22.00 uur: Algemene Vergadering voor de afdeling Erembodegem voor volwassenen en ouders van jeugdspelers. Volgende week wordt de agenda aan alle betrokkenen overgemaakt. Wie punten op de agenda wil laten plaatsen, neemt contact op met Bert Achtergaele, liefst vr het begin van de vergadering.

-         vrijdag 24 mei: van 20.00 uur tot 24.00 uur: clubkampioenschap Dubbel in Erembodegem (iedereen die een paar kan vormen, mag meedoen). Tijdig inschrijven bij Evert Iserentant of Bert Achtergaele.

-         zaterdag 25 mei: van 10.00 uur tot 12.00 uur: clubkampioenschap Dames in Erembodegem (ook de meisjes van Ninove mogen meedoen). Tijdig inschrijven bij Bert Achtergaele. In de tweede zaal mag er vrij getraind worden door de andere jeugdspelers.

-         maandag 27 mei: van 19.30 uur tot 21.00 uur: finales Clubkampioenschap afdeling Ninove in Erembodegem (de Sporthal in Ninove is op tweede pinksterendag gesloten). Wie van de Ninoofse finalisten over geen vervoer beschikt, wordt thuis afgehaald en weer afgeleverd. De andere spelers mogen de tweede zaal vanaf 18.30 uur tot 22.00 uur gebruiken voor vrije training.

-         vrijdag 31 mei: om 19.30 uur: Algemene Vergadering Oost-Vlaanderen in Balegem (enkel van belang voor de voorzitter en de secretaris van onze club)

 

3.     Aan welke opties wordt op dit ogenblik gedacht/gewerkt?

-         nieuwe zaal voor Ninove. Midden mei weten we meer, maar er bloeit wat

-         aantal herenploegen voor volgend jaar: vijf in Erembodegem, n in Ninove

-         aantal damesploegen: n (of misschien twee)

-         aantal jeugdploegen: twee in Erembodegem, drie in Ninove, afhankelijk van het aantal spelers dat een vast team kan vormen

-         aantal veteranenploegen: n (om te beginnen, want er zijn meer jeugdspelers dan volwassenen, laat staan veteranen, maar we streven ernaar toch eentje op de been te brengen).

-         aankoop van twee tafeltennisrobots, een voor Ninove, een voor Erembodegem (afhankelijk van sponsoring)

-         nieuwe truitjes voor alle spelers en speelsters

-         vaste trainer voor geleide trainingen in Ninove (afhankelijk van een financieel project voor Ninove)

Definitieve beslissing over het aantal ploegen valt wanneer het juiste aantal spelers bekend is, dwz op 15 juni. Maar er kunnen nu al afspraken worden gemaakt, zeker wat een vast ploegenteam betreft. Spreek Bert Achtergaele daarover aan en het bestuur zal zich over het voorstel buigen.

 

4.     Inschrijvingsformulier en lidgeld

Alle inschrijvingen (met medische attesten) en het lidgeld moet binnen zijn vr 15 juni op het secretariaat. Aan de hand van de binnengekomen inschrijvingen zal het bestuur bepalen hoeveel ploegen in competitie gaan komen. Aarzel dus niet te lang, probeer zo snel mogelijk je inschrijvingsfiche in te vullen en aan Bert Achtergaele of Evert Iserentant te overhandigen. Stort zo snel mogelijk ook je lidgeld, want pas dan kunnen we je als spelend lid aanvaarden.

Het lidgeld bedraagt voor 2002-2003:

42,50 voor de jeugd,

55 voor de volwassenen

25 voor recreanten.

Het lidgeld wordt het beste gestort op onze rekening:

068-2117955-84 van TTC Dender

Je kunt het ook contant betalen aan een van de bestuursleden, maar vraag dan zeker een betalingsbewijsje. Wie vr 15 juni 2002 zijn lidgeld niet heeft betaald, wordt niet op de sterktelijst geplaatst en zal dan zeker het competitiebegin moeten missen.

 

5.     Voorstel trainingsschema jeugd en volwassenen in Erembodegem

 

-         maandagavond van 19.30 u. tot 22.00 uur: jeugd en volwassenen. Gemotiveerde jongeren worden een peter (een betere jeugdspeler of volwassene) toegewezen die wekelijks met hen n uur intensief trainen. Een algemene geleide training vervalt

-         woensdagnamiddag van 15.00 u. tot 16.30 u.: vrije training voor jeugd terwijl jeugd van LP Boonschool door Bert Achtergaele wordt genitieerd in basisslagen tafeltennis

-         woensdagavond van 19.30 u. tot 21.00 u.: geleide training onder leiding van Alain Van de Velde voor gemotiveerde jeugd en volwassenen. Van 21 u. tot 23.00 u.: vrije training

-         zaterdagvoormiddag van 10.00 uur tot 12.00 uur: geleide jeugdtraining onder leiding van Nico Panis (vooral voor gemotiveerde jeugdspelers)

Voor Ninove wordt een afzonderlijke regeling uitgewerkt, zodra we zekerheid hebben over de nieuwe zaal.

 

Nieuwsbrief nr 22

 

 

Geen luxe uitgave ditmaal, maar kort en bondig een aantal heel belangrijke mededelingen:

 

1. De competitie is voorbij, maar het seizoen is nog niet afgelopen. Volgende clubtornooien hebben nog plaats:

      + zaterdag 10 mei en 18 mei om 10.00 uur: Clubkampioenschap Jeugd in Erembodegem. Ook de Ninoofse jeugd mag hieraan deelnemen. Op 10 mei worden de poules afgewerkt, op 18 mei de finales (kwartfinales, halve finales en finale). Ook geen handicap. Inschrijven bij Bert voor vrijdag 9 mei om 20 uur. Wie van Ninove over geen vervoersmogelijkheden beschikt, wijst me daarop en we regelen dat wel voor jou.

      + vrijdag 17 mei om 20.00 uur: clubkampioenschap Heren in Erembodegem, voor alle leden (ook jeugd, ook onze leden van Ninove, ook vrouwelijke leden). Er worden geen handicaps gegeven. De beste speler wordt clubkampioen. Inschrijven bij Bert Achtergaele of Evert Iserentant (per mail, gsm, telefoon of mondeling ten laatst donderdag 16 mei om 20.00 uur)

      + vrijdag 24 mei om 20.00 uur: clubkampioenschap Dubbel in Erembodegem. Wie dubbel wil spelen, kiest een partner (liefst niet allemaal dezelfde) en geeft de namen op aan Bert of Evert voor donderdag 23 mei. Ook hier worden geen handicaps gegeven)

      + zaterdag 25 mei om 10.00 uur: clubkampioenschap Dames: in Erembodegem, voor alle leden van het vrouwelijke geslacht, ook voor de meisjes van Ninove. Inschrijven bij Bert voor vrijdag 24 mei om 20 uur.

      + maandag 20 en maandag 27 mei om 19.30 u.: clubkampioenschap Ninove in de Sporthal van Ninove voor alle Ninoofse leden, volwassenen en jeugd, zowel competitiespelers als recreanten. Er worden geen handicaps gegeven. De poules worden gespeeld op 20 en de finales op 27 mei. Inschrijven bij Bert voor zondag 12 mei om 20.00 uur.

     

2. Let erop dat op maandag 29 april 2002 GEEN training is in Erembodegem, WEL in de sporthal van Ninove. In Erembodegem houden de bloedgevers inzameling in onze zaal.

 

3. Vergeet niet je hernieuwing lidmaatschap zo vlug mogelijk in te dienen en het lidgeld te storten op onze rekening 068-2117955-84 TTC Dender en dit uiterlijk tegen 15 juni. Wie ofwel niet heeft betaald ofwel fiche niet heeft ingeleverd, wordt niet op de sterktelijst gezet en zal dan ook het nieuwe seizoen niet kunnen starten als speler.

 

4. Op woensdag 22 mei om 20.00 uur (en niet op vrijdag 24 mei zoals eerst is aangekondigd) is er een Algemene Ledenvergadering in ons clublokaal in Erembodegem. Alle spelers en voor de jeugdspelers ook hun ouders zijn hierop uitgenodigd. Alle inlichtingen in verband met het nieuwe seizoen komen hier aan bod en wie voorstellen, kritiek, ideen of suggesties heeft, laat het (liefst vooraf) aan het bestuur weten. Het wordt een heel belangrijke vergadering omdat we nu resoluut kiezen voor de Grote Opmars. En wie hieraan wil meewerken, moet van de partij zijn. Ook onze Ninovieters zijn hierop uitgenodigd, hoewel ook voor hen een speciale Algemene Ninovietervergadering al zal hebben plaatsgehad.

 

5.  Op maandag 13 mei om 20.00 uur is er een Algemene Ledenvergadering voor de sectie Ninove in de cafetaria van de Sporthal Ninove. De jeugdspelers zelf mogen ondertussen gerust een balletje slaan terwijl hun ouders met het bestuur over de toekomst van sectie Ninove zullen praten. We zijn goed op weg om vanaf volgend seizoen over een andere lokaliteit in Ninove te beschikken en ook hier gaan we dat nieuwe seizoen grondig voorbereiden. We moeten vooraf goed weten wie jeugd- en/of herencompetitie wil spelen, wie een vaste ploeg kan vormen (waarbij vervoersproblemen tot een minimum moeten worden beperkt) en welke acties we gaan ondernemen om Ninove niet langer meer als een zuiver verlieslatende post te laten werken. Acties om geld in kas te krijgen, sponsoring (klein en groot), ideen, suggesties, het is allemaal welkom en zullen die avond aan bod komen. We gaan ernaar streven om met ouders en volwassene spelers een bestuursgroep te vormen die de specifieke Ninoofse problemen gaat aanpakken. We maken van Ninove een gezonde afdeling. Op lange termijn kan dat niets anders dan grote mogelijkheden op ontplooiing voor de club en de spelers bieden.

 

6. De zaal in Erembodegem blijft open op maandag en woensdag (ook op 1 mei, maar niet 's namiddags) voor (niet-geleide) trainingen en in Ninove op maandag en dit gedurende heel de maand mei.

 

Je ziet de maand mei zit boordevol activiteiten. Neem eraan deel, want in juni en juli is er "wapenstilstand", tenzij er zich nieuwe verwikkelingen voordoen, maar daar hoor je dan wel over.

 

Bert Achtergaele

 

Nieuwsbrief nr. 21 21/04/2002

1.     Inleiding

De competitie is voorbij. Het was een aanpassingsjaar: de verhuis van Denderleeuw naar Erembodegem hebben we zonder desastreuze gevolgen verteerd en er waait opnieuw een frisse wind door de club. Meer en meer spelers nemen verantwoordelijkheden op, nieuwe gezichten komen tevoorschijn en het sportieve peil van onze leden gaat in stijgende lijn. Het bestuur is nu al volop bezig het nieuwe seizoen dat officieel start op 1 juli 2002 (maar de competitie steekt pas van wal het tweede weekend van september), grondig voor te bereiden. Het is wel belangrijk voor ons te weten wie zijn lidmaatschap wil vernieuwen: zo kunnen we exact bepalen hoeveel ploegen volgend jaar in competitie gaan treden zowel in Erembodegem als in Ninove.

 

 

Nog een uitlopertje van ons geslaagd brochettefestival. Zoals aangekondigd kon de jeugdspeler die de meeste kaarten in voorverkoop aan de man/vrouw wist te brengen, rekenen op een mooi cadeau. Het is met grote voldoening dat we die attentie kunnen overhandigen aan Magali Wynant. Zij slaagde erin 135 eetkaarten te verkopen, daarmee alle anderen ver achter zich latend. Eerstdaags zal zij haar prijs in ontvangst mogen nemen: een luxe uitvoering van een palettenopbergdoos ter waarde van 20.

 

 

2.     Competitie

 

Heren

 

2B 22018 vr 19/04/02 20.00 Rooigem-Gent D - Dender A       12-4

3C 22042 vr 19/04/02 20.00 Rooigem-Gent F - Dender B       11-5

5C 22085 vr 19/04/02 20.00 Dender C - Ronse E              13-3

6C 22114 vr 19/04/02 20.00 Dender D - D'leeuw 2001 A       8-8

 

De C-ploeg heeft het niet kunnen waarmaken ondanks een zeer sterke tweede ronde, maar alle andere medekandidaten degradatie deden het ook en net een ietsepetietse beter dan wij. Misschien redden we het nog via de nieuwe reeksindeling voor volgend seizoen. Laten we hopen, anders moeten we volgend jaar voluit in 6de voor de kampioenstitel gaan

 

Jeugd

 

B 22J07 zat 20/04/02 10.00 Dender A - Ronse A        3-7

C 22J13 zat 20/04/02 10.00 Dender B - Stekene A      3-7

B 22J08 zon 14/04/02 10.00 Dender C - Galmaarden     2-8

C 22J14 zat 20/04/02 14.00 Melsele - Dender D        10-0

Geen overwinning voor onze jeugdploegen dit weekend, maar dat komt eerder doordat de andere clubs naar het einde toe hun beste jeugdspelers telkens opstelden in tegenstelling met de afspraken in het begin van het seizoen: jeugdcompetitie dient in de eerste plaats om jongeren ervaring te laten opdoen en zich al spelend voor te bereiden op het grotere werk bij de groteren. We hebben goede jeugdspelers maar onze klassementen liggen voorlopig nog te laag. Er komt verandering, we werken intensief door aan onze jeugdwerking.

 

3.     INSCHRIJVINGEN EN LIDGELD

 

Alle inschrijvingen (met medische attesten) en het lidgeld moet binnen zijn vr 15 juni op het secretariaat. Aan de hand van de binnengekomen inschrijvingen zal het bestuur bepalen hoeveel ploegen in competitie gaan komen. Aarzel dus niet te lang, probeer zo snel mogelijk je inschrijvingsfiche in te vullen en aan Bert Achtergaele of Evert Iserentant te overhandigen. Stort zo snel mogelijk ook je lidgeld, want pas dan kunnen we je als spelend lid aanvaarden.

Het lidgeld bedraagt voor 2002-2003:

42,50 voor de jeugd,

55 voor de volwassenen

25 voor recreanten.

Het lidgeld wordt het beste gestort op onze rekening:

068-2117955-84 van TTC Dender

Je kunt het ook contant betalen aan een van de bestuursleden, maar vraag dan zeker een betalingsbewijsje. Wie vr 15 juni 2002 zijn lidgeld niet heeft betaald, wordt niet op de sterktelijst geplaatst en zal dan zeker het competitiebegin moeten missen.

 

4.     Algemene Vergaderingen

 

Op vrijdag 24 mei om 20.00 uur is er een Algemene Ledenvergadering in ons clublokaal in Erembodegem. Alle spelers en voor de jeugdspelers ook hun ouders zijn hierop uitgenodigd. Alle inlichtingen in verband met het nieuwe seizoen komen hier aan bod en wie voorstellen, kritiek, ideen of suggesties heeft, laat het (liefst vooraf) aan het bestuur weten. Het wordt een heel belangrijke vergadering omdat we nu resoluut kiezen voor de Grote Opmars. En wie hieraan wil meewerken, moet van de partij zijn. Ook onze Ninovieters zijn hierop uitgenodigd, hoewel ook voor hen een speciale Algemene Ninovietervergadering al zal hebben plaatsgehad.

 

Op maandag 13 mei om 20.00 uur is er een Algemene Ledenvergadering voor de sectie Ninove in de cafetaria van de Sporthal Ninove. De jeugdspelers zelf mogen ondertussen gerust een balletje slaan terwijl hun ouders met het bestuur over de toekomst van sectie Ninove zullen praten. We zijn goed op weg om vanaf volgend seizoen over een andere lokaliteit in Ninove te beschikken en ook hier gaan we dat nieuwe seizoen grondig voorbereiden. We moeten vooraf goed weten wie jeugd- en/of herencompetitie wil spelen, wie een vaste ploeg kan vormen (waarbij vervoersproblemen tot een minimum moeten worden beperkt) en welke acties we gaan ondernemen om Ninove niet langer meer als een zuiver verlieslatende post te laten werken. Acties om geld in kas te krijgen, sponsoring (klein en groot), ideen, suggesties, het is allemaal welkom en zullen die avond aan bod komen. We gaan ernaar streven om met ouders en volwassene spelers een bestuursgroep te vormen die de specifieke Ninoofse problemen gaat aanpakken. We maken van Ninove een gezonde afdeling. Op lange termijn kan dat niets anders dan grote mogelijkheden op ontplooiing voor de club en de spelers bieden.

 

5.     Clubkampioenschappen

 

Het competitieseizoen is voorbij, maar het is nog te vroeg om onze palet in zomerrust te brengen. Geleide trainingen gaan er in april en mei niet meer komen, maar er is nog veel bedrijvigheid in het vooruitzicht: clubkampioenschap Heren, clubkampioenschap voor Dames (in ons geval nu dames in wording), clubkampioenschap Jeugd Erembodegem en Ninove, clubkampioenschap Ninove, clubkampioenschap voor dubbels.

Clubkampioenschap Heren en Dubbel: gaat door in Erembodegem, voor alle leden (ook jeugd, ook onze leden van Ninove, ook vrouwelijke leden).

Clubkampioenschap Dames: in Erembodegem, voor alle leden van het vrouwelijke geslacht, ook voor de meisjes van Ninove.

Clubkampioenschap Ninove: gaat door in Ninove op twee maandagavonden, voor alle Ninoofse leden, volwassenen en jeugd.

Clubkampioenschap Jeugd: gaat door in Erembodegem. Ook de Ninoofse jeugd mag hieraan deelnemen.

De data zullen eind volgende week worden bekendgemaakt. Reserveer maar je maandagen en vrijdagen, want er staat actie op het programma!

 

6.     Tornooien

 

1) Er zijn ook nog interessante tornooien voor wie van nog meer actie houdt.

Op zaterdag 27 en zondag 28 april

organiseert TTC Rooigem-Gent hun 12de

24 uren van TTC Rooigem-Gent

Alleen volwassenen mogen hieraan deelnemen en het reglement is te vinden op internet:

http://home2.planetinternet.be/pjotr39/24u-wedstrijdreglement.htm

 

2) Nog dit schooljaar, maar dan vlak vr de zomervakantie organiseert

TTC Rooigem-Gent

op zaterdag 29 juni 2002

een 12-uren voor de jeugd

Dat lijkt me in ieder geval interessant voor jeugdspelers. Concrete gegevens heb ik nog niet op internet gevonden, maar raadpleeg af en toe ook: http://go.to/ttc_rooigem en daar zul je dan wel te gepasten tijde alle nuttige gegevens daaromtrent vinden.

 

3) Sokah Hoboken organiseert 

op zaterdag 18 mei 2002

het Olympias jeugdtornooi.

Dit tornooi wordt gespeeld per klassementsreeks voor de jeugd (-21j).

      Gemengde reeksen: B C D E NG beginnersreeks

      Aanvang: 10.00 u (aanwezigheid verplicht om 9.30 u)

      Deelnemen alleen mogelijk in de eigen klassementsreeks of een reeks hoger

      Inschrijven vr 15 mei 2002 bij:  Nicole Vitta Gaspar Verreyckenstraat 20 2660 HOBOKEN (postdatum als inschr. Dat.)

Fax: 03/828.87.84

E-mail: said.vitta@yucom.be

of : sokah_@hotmail.com (tussen sokah en @ een laag streepje!!!!!)

      Inschrijvingsgeld: 4,00

      Eerste ronde in poules

      Er wordt gespeeld volgens de reglementen v/d VTTL/KBTTB

Waardevolle prijzen in natura (o.m. waardebons voor sportmateriaal)

Als er belangstelling van onze jeugdleden is, zal de club voor vervoer zorgen. Maar laat je interesse dan wel kennen vr 10 mei. Wie er individueel naartoe gaat, kan gebruik maken van bovenstaande kanalen.

 

7.     Varia

 

1) Geen tafeltennis van woensdag 17 tot en met zondag 21 april 2002 in onze zaal: de Louis Paul Boonschool geeft haar schoolfeest en maakt gebruik van onze zaal.

 

2) Ook op maandagavond 29 april 2002 is er geen tafeltennis in Erembodegem: de bloedgevers houden bloedinzameling. De training in Ninove gaat wel door!

 

3) Nico Panis stopt voorlopig met geleide trainingen op zaterdagvoormiddag. Op het einde van de week zullen we je inlichten op welke data tafeltennisactiviteiten in onze club zullen plaatshebben. Nu zaterdag is onze zaal zeker niet beschikbaar. Nico Panis zal de geleide trainingen hervatten op zaterdag 3 augustus 2002 in ons lokaal in Erembodegem.

 

3) Bestuurswijziging. Vanaf nu zal het secretariaat waargenomen worden door Evert Iserentant. Bevestiging ervan op de algemene ledenvergadering, maar ondertussen zal hij het nieuwe seizoen mee helpen voorbereiden. Dona Schols zal zich meer op de extrasportieve activiteiten van de club toeleggen.

 

Bert Achtergaele

voorzitter

Nieuwsbrief nr. 20 18/03/2002

 

1.     Inleiding

De laatste dagen voor het brochettefestival. Hopelijk is iedereen ervan overtuigd dat het welzijn van onze club voor een groot deel afhangt van het slagen van ons eetfestijn. Het bestuur is druk in de weer om alles in gereedheid te brengen, zodat onze sympathisanten in de beste omstandigheden kunnen worden ontvangen. Van de leden verwachten we dat ze hun uiterste best doen om hun entourage aan te moedigen om de zondagmiddag in ons lokaal te komen doorbrengen. Denk er wel aan dat de kaarten zo vlug mogelijk moeten worden afgerekend, liefst door het bedrag te storten op ons rekeningnummer: 068-2117955-84 van TTC Dender. We hebben ook nog een aantal handjes nodig bij de ploeg die instaat voor opdienen en afruimen. Laat iets weten als je bereid bent dat handje toe te steken.

 

2.     Competitie

 

Heren

 

2B 19021 di 12/03/02 20.15 Meteor A - Dender A       6-10

3C 19039 ma 11/03/02 20.15 Lede - Dender B           8-8

5C 19088 vr 15/03/02 20.00 Dender C - Galmaarden H   6-10

6C 19113 vr 15/03/02 20.00 Dender D - Sint-Niklase J 3-13

 

Een zwart weekend voor de C-ploeg die de degradatiestrijd tegen Galmaarden verloor. Een spannende interclub, maar geen punten. Er is nog niets verloren, maar veel steken mogen we niet meer laten vallen. Dender B is gered, de A-ploeg heeft weer gewonnen en de D-ploeg moest met een noodopstelling tegen Sint-Niklase spelen. De jongens van Ninove deden het goed: Niels won twee wedstrijden en (o.m. weer tegen een E6) en ook Michal Aerts nam er eentje voor zijn rekening.

 

Jeugd

 

B 19J10 zat 16/03/02 10.00 Dender A - Galmaarden     5-5

C 19J16 zat 16/03/02 10.00 Dender B Melsele        1-9

B 19J08 zat 16/03/02 10.00 Ronse B Dender C        1-9

C 19J14 zon 10/03/02 10.00 Dender D - Stekene B            10-0

 

Een vlotte overwinning voor de D-ploeg, een gelijkspel voor de A (waar Frederik Meert het haalde met drie overwinningen, waarvan een tegen een E4) en een vrij gemakkelijke zege voor Dender D (drie voor Niels Stevens en Ken Bellemans en twee voor Tim Devriendt).

 

3.     Speler van de Week

Niels Stevens: twee overwinningen bij de heren en drie bij de jeugd!

magibirthe2.jpg
Magali Wynant en Birthe Ghysens verzusterd vlak voor hun onderling duel

kenbellemansjc.jpg
Ken Bellemans vlak na zijn grote overwinning tegen Cedric Nuytinck