Make your own free website on Tripod.com
helmet crest on black
Flash
TTC Dender

Home

Introductie
Clubgegevens
Historiek
Informatie
Hoe word ik lid?
Locatie Ninove
Kalender
Competitie
Ledenlijst Jeugd
Ledenlijst Volwassenen
Het Paletje
Nieuwsbrief
Flash
Informatisering
Clubkampioenschap
Speler van het jaar
Leden Pagina
Links

Met TTC Dender

naar de

NIGHT OF THE PROMS 2002

 

met

Roxette

The Pointer Sisters

David Garrett

 

 

Voor de vierde keer organiseren we dat spektakelgebeuren waarvoor vooral jongeren (en jonge en oude ouderen) laaiend enthousiast worden. Het is immers “heerlijke no-nonsense party-time met een dosis dansbare pop met klassiek” (dixit John Miles, de leader of Electric Band). “Music, maestro, please” klinkt het straks weer uit de  mond van presentator Carl Huybrechts en uit vele tienduizenden kelen (waaronder 50 van de OLB)! Wacht niet te lang om te beslissen, want net als vorige jaren zal de vraag het aanbod overstijgen. Geen wonder als je de affiche bekijkt: de Zweedse popgroep Roxette (bestaande uit Marie Frederiksson en Per Gessle) met wereldsuccessen als “Listen to jour heart”, “It must have been love”, “Sleeping in my car”, “Crash boom bang!” en “Wish I could fly”; The Pointer Sisters (de zussen Ruth, Anita en June Pointer) met hun veelzijdige mix van pop, country, rhythm & blues, en soul (met songs als “”Happiness”, “Slow hand”, I’m so excited”); de jonge Duits-Amerikaanse vioolvirtuoos David Garret, die ons op sleeptouw gaat nemen met indrukwekkende vertolkingen op zijn “San Lorenzo”-Stradivarius van 1718; en er is nog zo veel meer: de muzikanten van Il Novecento & de koorleden van Fine Fleur, John Miles met Electric Band, en nog een aantal verrassingen die pas op de avond zelf worden onthuld. Wie meewil, vindt hieronder alle nodige informatie!

 

 

Datum: woensdag 30 oktober 2002 om 20.30 u. (het is vakantie, joepie!)

Plaats: Antwerpen, Sportpaleis

Vervoer: Autobus De Turck

Vertrek: om 18.15 uur aan het Atheneum, Kouterbaan, 20, Denderleeuw

Terug: omstreeks middernacht

Aantal plaatsen: 50

Prijs: toegang + service charges (Tele Ticket Service nv) + vervoer: € 32

 

Wees snel om te beslissen! Ook ouders, zonen, dochters, vrienden en kennissen mogen mee! Wie ingeschreven is én het bedrag van € 32 heeft betaald, is 100 % zeker van deelneming.

 

Inschrijven: bij Bert Achtergaele (tel: 054/338080 – gsm : 0475/780775 – e-mail: bekoka@escape-systems.com). Vermeld duidelijk met hoeveel personen je inschrijft.

 

Betalen via een van volgende mogelijkheden:

068-2117955-84 van TTC Dender, Erembodegem

000-1019641-74 van Bert Achtergaele

contant aan een van de bestuursleden

 

 

 

 

 

 

Tornooien

Vierde Regelmatigheidscriterium Jeugd

Verslag van zondag 24 februari 2002

Op zondag 24 februari 2002 had het vierde en tevens laatste Regelmatigheidscriterium van dit seizoen plaats en dit in het lokaal van TTC Rooigem-Gent, Rooigemlaan 180, Gent. TTC Dender was er met een sterke afvaardiging. Vanuit Ninove kwamen Ken Bellemans, Niels Stevens en Tim Devriendt, van de site Erembodegem waren ze met hun vijven: Robin Machiels, Olivier Segers, Stefanie Fauconnier, Birthe Ghysens en Magali Wynant.

Twee spelers van TTC Dender maakten bijzonder grote indruk in Gent: Ken Bellemans (miniem) en Stefanie Fauconnier (junior meisjes).

 

Ken Bellemans zat in een bijzonder zware reeks met o.m. Kenny Verheye (Oost-Vlaams kampioen preminiemen), Cedric Nuytinck (winnaar Regelmatigheidscriterium in Stekene) en Bert De Block (Oost-Vlaams kampioen miniemen). Ken speelde op een zeer hoog niveau en vooral de manier waarop hij Cedric Nuytinck in vijf sets wist te verslaan, deed iedereen in de zaal met verstomming toekijken: 9-11, 11-7, 9-11, 11-7 en 11-9. Spannender kon het bijna niet en de winst was verdiend voor de klaarkijkende, snelbewegende, topspinslagen-met-grote-vaardigheid-beheersende Ken. Jammer genoeg verloor hij dan tegen Brecht Vyncke en Bert De Block, niet omdat hij technisch zwakker was, maar omdat hij geplaagd werd door een acute migraineaanval.

Stefanie Fauconnier was uit op revanche tegen haar bijna-naamgenote Stephany Van Beneden (TTC Sleidinge). Ons Stefanie verloor weliswaar, in 5 sets, maar de overwinning was heel dichtbij. In de eerste set liep ze voortdurend achter de feiten aan, kwam op tijd terug om met 11-9 te winnen. Ze begon echter heel slecht in de tweede set: direct 0-7 achter, herpakte zich nog, maar met 6-11 moest ze het hoofd buigen. Ook de derde set verliep vrij dramatisch: 1-6 achter om met 3-11 te verliezen. Gelukkig keerden de kansen daarna: van 3-5 rukte ze op naar een 8-5 stand en won met 11-7. De vijfde set moest beslissen over de winst: het werd gelijkopgaand, maar bij een 6-6 wilde een netballetje net niet op de juiste tafelhelft vallen en weer was het achter de feiten aanlopen, het werd 8-9 en uiteindelijk 9-11.

Cadetten en juniores meisjes speelden daarna nog een tornooitje met handicap: zo moest Magali Wynant het opnemen tegen vice-kampioene van Oost-Vlaanderen, Mandy Franck (TTC Rooigem), die uitkomt in de Nationale Dames. Magali kreeg 6 punten voorsprong in iedere set. En wonder boven wonder, ze slaagde erin een setje binnen te rijven. Daarna moest Stefanie, die Lien Buyck had uitgeschakeld, het tegen Mandy opnemen: ook zij kreeg als niet-geklasseerde zes punten voorsprong, maar Stefanie deed beter. Na verlies in de eerste set, klopte ze Mandy met 11-8 en zelfs 11-1 en won ook de beslissende laatste set. De finale ging opnieuw tussen Stefanie en Stephany. Hoe ze zich ook weerde als een duivelinnetje in een wijwatervaatje, Sleidinge haalde het met 3-1, na een absoluut geen onverdienstelijke partij van ons Stefanie.

Tussen haakjes: de onderlinge wedstrijd tussen Birthe Ghysens en Magali Wynant werd verrassend door Birthe gewonnen met 3-1 (11-9, 11-8, 9-11, 11-7).


VERSLAG DERDE REGELMATIGHEIDSCRITERIUM IN STEKENE

Op zondag 20 januari 2002 van 9.30 u. tot 16.00 u. had in Stekene het derde Regelmatigheidscriterium Jeugd plaats. Ondanks de verre afstand, Stekene ligt nog een boogscheut verder dan Sint-Niklaas, waren toch zeven jeugdspelers present. Een pluim voor hen en voor hun begeleiders, Dirk Stevens (vader van Niels) en jeugdverantwoordelijke Bert Achtergaele.
Goed resultaten werden behaald door Tim Fauconnier bij de miniemen. Hij won een wedstrijd, oververdiend tegen Thijs Clerinx van Sterke Stut Oosterzele met 3-1. De andere kandidaten, Oost-Vlaams kampioen Kenny Verheye (E4) van TTC Rooigem Gent en Cedric Nuytinck van TTC Sleidinge, waren een stuk sterker, maar Tim speelde toch zeer goed mee met de meer geroutineerden.
Bij de cadetten wist Niels Stevens opnieuw een E6 te pakken, nl. Jens Bobelijn van TTC Eikenloo (die hij ook al op de Oost-Vlaamse Jeugdkampioenschappen had verslagen), met 3-2 en Morro Massimo (NG) moest er ook aan geloven met 3-0 cijfers. Een meer dan geslaagd tornooi voor Niels. Ook Jens Brack speelde heel verdienstelijk, maar kon tot zijn eigen verdriet geen wedstrijd wegkapen, maar ja, de eerste confrontatie met de beteren van de provincie levert over het algemeen niet veel punten op, maar Jens heeft talent genoeg in huis om straks volledig door te breken. De wil is er, alleen nog wat ervaring en wat meer verfijning bij het afwerken ontbreken voorlopig nog.
Bij de juniores waren drie spelers actief: Tim Devriendt die vooral ervaring opdeed en van verschillende spelers zeer goede kritiek kreeg, Olivier Segers die n overwinning in de wacht sleepte, en Robin Machiels die met zijn overwinningen tegen Kevin Vercauteren en Tim Van Mieghem, beiden van TTC Sint-Niklase, doordrong tot in de kwartfinales, maar daar de meerdere in Matthy De Spiegeleir (E2 van TTC Zele) moest erkennen (de eerste set ging wel slechts met 10-12 verloren).
Stefanie Fauconnier was te ziek om te winnen. Maar ondanks de koorts en een zware verkoudheid speelde ze dapper door en miste de kracht om bepaalde wedstrijden in haar voordeel af te maken. Ze speelde weer een reuzenpartij tegen Stephany Van Beneden (van TTC Sleidinge), die haar in de finale Oost-Vlaamse Jeugdkampioenschappen Meisjes Juniores ook al had verslagen. De prijs van de wilskracht gaat zeker naar onze Stefanie.

Dringend gezocht: speellokaal in Ninove

Afdeling Ninove bestaat iets meer dan een jaar en we hebben al een groot probleem. De zaal waar we trainen (Sporthal Ninove, eerste verdieping), wordt te klein. We hebben dringend behoefte aan een andere, grotere ruimte, want we willen ook meer dan n avond onze sporttak laten beoefenen. De Sporthal is niet in staat ons die ruimte en die extra speeltijd te geven, daarom zoeken we in Ninove naar nieuwe accommodatie. Wie helpt ons? Neem contact op met het bestuur (bv. voorzitter Bert Achtergaele, tel: 054/338080 of gsm: 0475/780775)!